OtR Steenwijk, mc de Stoomfiets3 september 2017 - Het mooie weer, veel deelnemers, heel veel vrijwilligers, weinig calamiteiten. Allemaal factoren die deze 32e Off-the-Roadrit tot een prachtige dag maakten.

Het is fijn om de complimenten van rijders, KNMV en het Medical Team te horen.

Geweldig dat we ook dit jaar weer op zoveel vrijwilligers konden rekenen. Zonder deze mensen was deze dag niet mogelijk geweest.

Lees hier het verhaal van Sylvia, een vrijwillgster.

OtR Steenwijk, Stoomfiets

Foto's van de voorbereidingen (foto's Eddie Groen)

Meer foto's op de OTR site.

De volgende rit staat gepland op zondag 2 september 2018.

Tip van de week

Tip 65: 
Een slippende koppeling is eenvoudig vast te stellen. Rij in een rustig tempo (zo'n 50km/h) en schakel vervolgens in de hoogste versnelling. Geef dan vol gas. Indien de koppeling is verleten, zal het toerental flink toenemen, maar is de accelaratie niet in verhouding tot de toename van het toerental. Je kunt dan vaak de laten toenemen tot de toerenbegrenzer in een seconde zonder dat je nauwelijks versnelt.
Dit alles kan vervolgens duiden op versleten koppelingsplaten, een niet goed afgesteld kabel etc. Tijd voor onderzoek en herstel. Rij hier namelijk niet te lang mee door, omdat anders ook de metalen platen moet vervangen (stuk duurder dan alleen de zogeheten beklede platen).
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
JSN Teki template designed by JoomlaShine.com