Nieuws

27 mei 2018 - Voor de 16e keer organiseerde motorclub de Stoomfiets een toerrit voor clienten van woonzorginstellingen De Veldkei, Van Goghstraat en H. de Vromestraat in Steenwijk. Onder begeleiding van 10 motorrijders van de Stoomfiets toerde een lange colonne van 23 trikes en motoren met zijspan door de Kop van Overijssel en het Drentse land. Ruim 5 uur in tropische temperaturen deerden de 21 passagiers niets. Halverwege was de lunch in het schilderachtige Huis te Echten, een instelling voor visueel beperkten. Ook zij werkten mee om dit evenement te laten slagen. Op de vraag van cliënten of ze volgend jaar weer mochten meerijden, konden de organisatoren met plezier “Ja” antwoorden. Op 26 mei 2019 staat de Stoomfiets weer ronkend voor de deur van de Veldkei.

Foto's vind je hier

Een video van de rit zie je hier

2 april 2018 - Paasmaandag. De weersverwachting was dramatisch, maar toch stonden om 13:05 uur 9 motoren te brommen voor Eet- en Pannenkoeken Boerderij Steenwijk (EPBS). 1 dame en 9 heren om haar te begeleiden. De openingsrit van onze club was uitgezet door Cor Schellekens en leidde ons door Drenthe. Een mooie rit die bovenlangs Assen ging. Af en toe een drup, maar de regenpakken bleven in de koffers. De koffie/chocomel-mét-slagroom-stop was in café Hingstman in Zeijen. De weersverwachting had blijkbaar (ook) fietsers doen besluiten thuis te blijven. Het was dus heerlijk doorrijden over de mooie wegen. Hoewel, niet iedereen is zo gecharmeerd van de kilomerslange klinkerwegen, een patent van Drenthe. Toch maakte het wonderschone landschap van de 3e noordelijke provincie deze eerste rit van onze toerkalender tot een prachtrit. Met dank aan Cor en Gemma.

Hallo,
 
Vrijdagavond hebben we de info-avond gehouden. Verhelderend en leerzaam zou ik zeggen. Een avond die goed besteed is aan onze veiligheid op de weg. 
Net als vorig jaar wil het bestuur hier een extra bijdrage aan leveren om ook op de weg aanwijzingen te krijgen van een zeer deskundige VRO-instructeur. We gaan proberen een aantal liefhebbers bij elkaar te krijgen op zaterdag 19 mei om met hem een hele dag te rijden en na elk stuk van de rit tips en tricks te horen. 
 
De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, maar we verwachten dat het zo'n 25 tot 40 euro per deelnemer zal zijn.
 
Wil je mee op zaterdag 19 mei, stuur mij dan even een berichtje.
 
fijn weekend.
Cor de Bruin
Hoi,
 
De info-avond van Michel Menning van vorig jaar maart was zo'n succes dat we het gewoon nog een keer doen. Op vrijdagavond 23 maart houden we een avond over motorrijden en alles wat daarbij komt kijken. We hebben VRO-instructeur Michel Menning uitgenodigd die de avond gaat vullen met theorie en praktijkvoorbeelden die hij in de loop der jaren heeft verzameld. De avond is voor leden gratis toegankelijk en we beginnen om 20:00 uur in de EPBS (Eet- en Pannenkoeken Boerderij Steenwijk).

Zoals elk jaar begint MC De Stoomfiets met een theorie-examen bij Verkeersschool Attent. Arie en Gea Vroege verzorgen een zeer informatieve avond voor onze leden en we krijgen zelfs een echt examen. Dat kan geen kwaad, slechts één kandidaat (Fred Kerkkamp) had voldoende vragen goed om "te slagen". Laten we maar zeggen dat de andere 19 weer veel hebben opgestoken. Arie en Gea, bedankt. 

 

Op de afgelopen ledenvergadering zijn uiteraard de vaste agendapunten gepasseerd zonder spraakmakende bijzonderheden.

Maar er stonden ook een aantal wél noemenswaardige items op de agenda.

  • De vergadering begon met 1 minuut stilte voor het ons vorig jaar ontvallen lid Henk Dekker.
  • Rudolf Berends en Peter Ritzema waren 25 jaar lid. Voor hen zijn de bijbehorende versierselen.
  • Op initiatief van Cor de Bruin gaat onze club, met instemming van de vergadering, zolang dit financieel verantwoord is, elk jaar maximaal € 1000,00 schenken aan een lokaal/regionaal goed(e) doel(en). 3 leden van de club gaan met input van alle leden een voorstel naar het bestuur doen voor de donatie(s). Heb je een goed doel voor ogen? Meld dit dan bij Cor de Bruin. 
  •  De meerdaagse tocht van dit jaar (van 9 t/m 13 mei) gaat weer naar Meschede (Sauerland, Dld). Volgend jaar mogelijk richting Eifel. Geef je op voor deze rit bij Cor de Bruin.
  • De vrijdagavond ritten zijn van de agenda gehaald. 
  • De clubcompetitie is voor de 3e keer op rij gewonnen door Willem en Tineke Mansveld. De wisselbeker kan nu een vast plekje krijgen in huize Mansveld.
  • Fred Kerkkamp was aftredend en herkiesbaar. Hij blijft in het bezit van de voorzittershamer.

Na sluiting was er nog tijd voor een natje en een droogje.

MEERDAAGSE  SAUERLAND

We gaan dit jaar weer naar Meschede Sauerland om daar een paar dagen weer hele mooie ritten te maken. Afgelopen jaar is dit evenement niet doorgegaan vanwege de ziekte en het overlijden van Henk Dekker.

Het vertrouwde adres bij de familie Schroers is gereserveerd voor woensdag 9 t/m zondag 13 mei. Er is plaats voor ongeveer 12 personen en de aanmelding kan weer bij mij op 0622919577 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wacht niet te lang want vol is vol.

Beste motorvrienden,Volgende week zondag 5 november 2017 hoop ik indien de weersomstandigheden dit toelaten de Kouwe Klauwen Tocht voor te rijden.
Het vertrek is om 1300 uur vanaf EPBS aan de Meppelerweg.
De route voert via Noordwolde-Zuid en Bakkeveen en Een naar restaurant de Baander in Norg, waar wij de stop houden.
Vervolgens touren we via Peest, Zeijen, Bovensmilde, Oranje, Hijken, Dieverbrug en Wapserveen terug naar EPBS.
In de bijlage heb ik een gpx- bestand gevoegd van de route, zoals ik hem in BaseCamp gemaakt heb.

Met vriendelijke groet,
Cor Schellekens

 

Bijlagen:
Bewaar het bestand MC de Stoomfiets KKT 2017.gpxKouwe Klauwen Tocht 2017[ ]???299 kB
JSN Teki template designed by JoomlaShine.com