Nieuws

24 nov 2018 - Tijdens de opening van de geslaagde feestavond bij de bowling in Tuk was er even een verrassingsmoment voor Cor de Bruin. Onze voorzitter riep Cor naar voren en benoemde hem tot Erelid van MC de Stoomfiets. Zijn verdiensten voor de club waren de afgelopen ruim 40 jaar zodanig dat dit Erelidmaatschap onvermijdelijk was. Sinds mensenheugenis is hij verantwoordelijk voor de financiën van de club. Maar daarnaast acteert hij onder andere als organisator van de OtR, is hij contactpersoon naar lokale en landelijke overheden, weet hij de KNMV te vinden en zij hem, en zet hij (meerdaagse) toerritten uit en houdt hij de leden op de hoogte van clubfeiten.

Bovenal is hij degene die de club haar gezicht geeft en is zijn stem vaak bepalend bij belangrijke beslissingen. Vanuit de club wordt zelfs gesteld dat hij het geweten is van de Stoomfiets. Het was dan ook niet moeilijk om op voordracht van Cor Schellekens, onze penningmeester het Erelidmaatschap te geven.

Proficiat Cor en respect voor Ineke die hem de ruimte geeft om zoveel tijd en energie in de club te steken.

Lang was het onduidelijk of de 33e editie van wel door kon gaan. Slechts 2 weken voor de rit ging het licht op groen. Het organisatieteam ging volgas en op de dag zelf stonden er ongeveer 100 vrijwilligers te popelen om te beginnen. Het schitterende weer lokte menige offroad rijder uit de tent.
De route was 27 kilometer. Voor wie dat te lang was, bestond de mogelijkheid halverwege af te slaan naar de parkeerplaats om op adem te komen.

Om organisatorische redenen moest de rit helaas een half uur eerder stoppen dan de bedoeling was. Gelukkig was er begrip voor deze ingreep.

We hopen dat o.a. de KNMV zich naar de Rijksoverheid hard maakt voor onze en andere ritten op Defensieterrein. Als dat niet lukt, wordt het volgend jaar spannend of er een 34e OtR Steenwijk komt. 

 

 

27 mei 2018 - Voor de 16e keer organiseerde motorclub de Stoomfiets een toerrit voor clienten van woonzorginstellingen De Veldkei, Van Goghstraat en H. de Vromestraat in Steenwijk. Onder begeleiding van 10 motorrijders van de Stoomfiets toerde een lange colonne van 23 trikes en motoren met zijspan door de Kop van Overijssel en het Drentse land. Ruim 5 uur in tropische temperaturen deerden de 21 passagiers niets. Halverwege was de lunch in het schilderachtige Huis te Echten, een instelling voor visueel beperkten. Ook zij werkten mee om dit evenement te laten slagen. Op de vraag van cliënten of ze volgend jaar weer mochten meerijden, konden de organisatoren met plezier “Ja” antwoorden. Op 26 mei 2019 staat de Stoomfiets weer ronkend voor de deur van de Veldkei.

Foto's vind je hier

Een video van de rit zie je hier

2 april 2018 - Paasmaandag. De weersverwachting was dramatisch, maar toch stonden om 13:05 uur 9 motoren te brommen voor Eet- en Pannenkoeken Boerderij Steenwijk (EPBS). 1 dame en 9 heren om haar te begeleiden. De openingsrit van onze club was uitgezet door Cor Schellekens en leidde ons door Drenthe. Een mooie rit die bovenlangs Assen ging. Af en toe een drup, maar de regenpakken bleven in de koffers. De koffie/chocomel-mét-slagroom-stop was in café Hingstman in Zeijen. De weersverwachting had blijkbaar (ook) fietsers doen besluiten thuis te blijven. Het was dus heerlijk doorrijden over de mooie wegen. Hoewel, niet iedereen is zo gecharmeerd van de kilomerslange klinkerwegen, een patent van Drenthe. Toch maakte het wonderschone landschap van de 3e noordelijke provincie deze eerste rit van onze toerkalender tot een prachtrit. Met dank aan Cor en Gemma.

Hallo,
 
Vrijdagavond hebben we de info-avond gehouden. Verhelderend en leerzaam zou ik zeggen. Een avond die goed besteed is aan onze veiligheid op de weg. 
Net als vorig jaar wil het bestuur hier een extra bijdrage aan leveren om ook op de weg aanwijzingen te krijgen van een zeer deskundige VRO-instructeur. We gaan proberen een aantal liefhebbers bij elkaar te krijgen op zaterdag 19 mei om met hem een hele dag te rijden en na elk stuk van de rit tips en tricks te horen. 
 
De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, maar we verwachten dat het zo'n 25 tot 40 euro per deelnemer zal zijn.
 
Wil je mee op zaterdag 19 mei, stuur mij dan even een berichtje.
 
fijn weekend.
Cor de Bruin
JSN Teki template designed by JoomlaShine.com